PRAKTIJK DE VRIES VOOR ENERGETISCHE
                 NATUURGENEESWIJZEN
BEHANDELINGENEnergetisch pulsen

Tijdens energetisch pulsen wordt het lichaam, gekleed liggend op een tafel, lange tijd op afwisselende plekken in een pulserende wiegbeweging gebracht.
Door de ritmische bewegingen komt het lichaam snel tot rust en gaat zich ontspannen. Veelal wordt binnen 10 minuten een vorm van ontspanning ervaren. Energetisch pulsen bevordert ook de energie stroming door de aura lagen en chakra's en de energie banen door het lichaam.
Omdat geest en lichaam nauw met elkaar verbonden zijn zal de geest automatisch meer ontspannen raken als het lichaam tijdens het pulsen de diepe ontspanning ervaart.
De zachte, liefdevolle en niet eisende aanraking is een bijzondere ervaring.

Al je herinneringen en ervaringen liggen in je onderbewustzijn opgeslagen. De meeste problemen op fysiek, emotioneel en mentaal niveau komen voort uit spanningspatronen die heel diep kunnen zitten en de vrije levensenergie stagneren.

Wanneer de energie vrij stroomt voelt het lichaam soepel aan. Als de beweging (vrije levensenergie) stagneert ontstaan er bewegingsbeperkingen en verhardingen in het lichaam, die als ongemak en/of pijn kunnen worden ervaren. Soms zijn de stagnaties voelbaar als verhardingen als ze bijv. in de spieren zitten. Pijn is een signaal dat de energie op die plek niet meer vrij kan stromen maar ook hartkloppingen, vermoeidheid, humerigheid, depressie, slaapproblemen zijn signalen van het lichaam dat de energie stagneert.
Deze stagnaties of blokkades worden door het pulsen voortdurend uitgenodigd mee te bewegen en zo lossen veel stagnaties op. Door de ontspanning die ontstaat tijdens het pulsen kunnen spanningen op een steeds dieper niveau worden losgelaten. De pulsee ervaart het vaak als thuiskomen in zijn/haar lichaam. Het lichaam wordt steeds beter gevoeld in zijn stromende en bruisende hoedanigheid.


Voor wie is energetisch pulsen geschikt?
Het kan op vrijwel iedereen worden toegepast, werkt niet probleemgericht en kan bijvoorbeeld helpen bij:
"    gebrek aan energie,
"    vermoeidheid, spanning en stress,
"    lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, nekpijn, rugpijn en spierpijn,
"    emotionele problemen en depressie
"    verbeteren van het contact met het eigen lichaam.
"    wanneer je altijd aan het denken bent en niet meer kunt voelen.
"    klachten waar geen oorzaak voor te vinden is.
"    slechte doorbloeding van de ledematen.
"    chronische aandoeningen
"    bedlegerigheid
"    sportblessures

De ingang is ontspanning en bewustwording, zodat de pulsee zelf kan ervaren wat er gebeurt in zijn lichaam.
Door de ongedwongenheid en het snelle effect van ontspanning is energetisch pulsen ook zeer geschikt voor kinderen.
®adevries2012