PRAKTIJK DE VRIES VOOR ENERGETISCHE
                 NATUURGENEESWIJZEN
Energetische geneeswijzen

Ons lichaam bestaat uit verschillende systemen: de psyche (geest), het Neurologisch systeem (zenuwstelsel), het Endocrinum (hormonale stelsel) en het Immuunsysteem (afweersysteem). Samen noemen we dit PNI. Al deze systemen in ons lichaam zijn constant met elkaar in communicatie. Als energetisch natuurgeneeskundige zie ik het lichaam als ťťn geheel.
Ik werk en diagnostiseer volgens deze PNI. Mijn wetenschappelijk referentiekader is het fysiologisch optimum.
Dit is hoe het lichaam en alle organen en orgaanstelsels in optimale gezondheid horen te functioneren.

Bij iedere patiŽnt neem ik eerst een anamnese af. Hierbij ga ik na in hoeverre het lichaam optimaal functioneert.
Als er klachten zijn ga ik na in hoeverre de optima zijn verstoord. Hoe meer een orgaan of orgaansysteem in functie afstaat van het optimum, hoe meer pathologie of ziek zijn er ontstaan is.
Alle organen werken samen, dus als ťťn orgaan niet goed functioneert heeft dat ook consequenties voor andere systemen.
Tegelijkertijd is het PNI optimum mijn streven in de behandelingen die ik bij de patiŽnt toepas om hem weer naar optimale gezondheid en welzijn te krijgen. De energetische behandelingen zijn niet gericht op symptoombestrijding.
Als energetisch geneeskundige volgens de PNI werk ik, indien mogelijk, altijd gericht op de oorzaak, zodat er ook werkelijk een blijvend herstel kan optreden en de patiŽnt weer zelfstandig en gezond kan functioneren.

Voor patiŽnten lijkt het soms dat organen en systemen normaal functioneren terwijl dat niet het geval is. Dat komt omdat helaas vele gezondheidsnormen vervaagd zijn.
Het richten van de focus op de fysiologie vanuit de PNI zorgt ervoor dat weer het optimum van gezondheid en welzijn wordt gecreŽerd.
Dat creŽren van optimale gezondheid en welzijn doe ik door middel van het doorgeven van kosmisch helende (zuivere licht) energie.
Door de kennis van de PNI kan ik met deze kosmisch helende energie hťťl gericht op de oorzaak werken.
Dit maakt mij als Energetisch Therapeut, werkend volgens de PNI, uniek en bijzonder.
Wij mensen, maar ook dieren en planten bestaan namelijk geheel uit energie. De ontvanger van de energie geneest en/of herstelt in zijn eigen tempo.
De energie die ik doorgeef werkt in op het fysieke, emotionele, geestelijke en spirituele niveau van de ontvanger. En creŽert hierdoor optimale gezondheid en welzijn bij de ontvanger.

Een natuurgeneeskundige wet is:
Alles in mijn lichaam dat goed werkt, voel ik niet en daar ben ik dus ook niet mee bezig.
Alles in mijn lichaam dat pijn doet of ongemakkelijk voelt, is een signaal van mijn lichaam en een vraag voor hulp!

Symptoombestrijding: het gericht zijn op het laten verdwijnen van een symptoom of klacht, zonder dat de onderliggende oorzaak wordt bestreden.
Hierdoor treedt vaak geen werkelijk herstel en blijvend welzijn op.ģadevries2012